Вита баница

ЕлицаЕлица
Новак
11152502
29/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне80 мин.
Готвене45 мин.
Общо125 мин.
Порции4
"Класическа вита баница! Рецепта за пухкава, мека и много вкусна баница със сирене, поднесена с наслада на цялото семейство!"

Необходими Продукти

  • за плънката
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 100 - 200 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 - 1 ч.ч.
  • универсално тесто за баници и пици
  • вода - 1 л хладка
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • олио - около 1 к.ч.
  • брашно - към 2 кг (колкото поеме, за да се точи тестото)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате съставките за плънката, като първо разбивате яйцата, прибавяте и останалите съставки.

От съставките за брашното замесете гладко тесто. Разделя се на 4 топки. За баницата се използва само 1 топка, а останалото се замразява във фризера. Когато ви се дояде отново баница или пица (от 1 топка излизат около 2 средни пици), просто размразявате, точите, печете и ядете. Става и с готово тесто.

За баницата се използвате 1/4 от тестото. След като сме измесили добре тестото го разделяме на 4 топки. Всяка топка я разточваме и поръсваме с плънката, навиваме на руло и поставяме в подмазана тавичка. Това се повтаря с всяка кора.

Като приключите, останалата плънка изсипете върху витата баница и я оставаме да втаса 30 минути. После печем на 220 градуса. Като се изпече, се маже с олио, а може и да я задушите малко.

Надявам се рецептата да Ви донесе наслада! Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 25
4 2
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка: