Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кисело зеле с кайма и ориз в тенджера

Кисело зеле с кайма и ориз в тенджера

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Кисело зеле с кайма и ориз в тенджера2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Апетитът идва с яденето, особено когато сме приготвили вкусна манджа с кисело зеле, ориз и кайма"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 0. 5 глава, ситно нарязано
  • кайма - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч. топла
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • праз - 1 стрък (или лук)
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сминдух - 3 - 4 шушулки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте олиото и добавете ситно нарязания праз или лук.

Запържете за кратко и добавете каймата, пържите докато покафенее и стане на гранули.

Прибавете много добре измития и прецеден ориз, чубрицата и черния пипер, разбъркайте.

Добавете нарязаното на ситно зеле, червения пипер, шушулките сминдух и топлата вода.

Разбъркайте ястието и оставете да ври на бавен огън при затворен капак на тенджерата, като периодично разбърквате, до готовност на ориза.

Ястието трябва да е абсорбирало водата и остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте понеже не сме любители на лука Без него нали няма да е пробрем
19.02.2023 16:02
1
Покажи всички подкоментари