Начин на приготвяне
Пригответе хубав ароматен чай от домашно сушени билки. Аз използвам мента, мащерка и мурсалски чай. Прецедете и оставете настрана течността (300 мл.)
Сложете на котлона виното със канелата, кафява захар, анасона, джинджифила и карамфила. Прибавете соковете и големи парченца от плодовете. Оставете да се загрее всичко, без да завира, а само да се разгърнат ароматите и инфусионират в течността.
Сипете в купа за пунш или кана чаят, ароматизираните вино и сокове, прецедени заедно с парченцата плод, и налейте рома.
Поднесете коледния ябълков пунш топъл и по желание си го насласете по ваш вкус - с повече ром или повече захар.
Аз понякога загрявам и ромът с всичко останало, така част от алкохола се изпарява.
Сгряваща и много ароматна напитка за снежните коледни вечери.
Наздраве и весел празник!
Коментари