Заек Качиаторе

Заек Качиаторе

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
5897k1k2k4
Заек Качиаторе
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
22/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции2
"Ще проговорите италиански, щом опитате заек Качиаторе, толкова е вкусен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на порции.

Загрейте плитка и широка тенджера. Сложете порциите месо в нея и зачервете заешкото на сухо, като обръщате често, за да се изпари излишната вода, след което налейте една чашка зехтин.

Добавете нарязания лук и скилидките чесън. След като се запържат за около 5 мин, полейте с бялото вино.

Изчакайте да се изпари алкохолът от виното, излейте топлия зеленчуков бульон.

Посолете, овкусете с наситнен пресен розмарин и няколко листенца салвия.

Захлупете съда и гответе ястието около час.

Заешкото месо може да изглежда крехко, но се готви продължително.

Малко преди да свалите съда от огъня, добавете една супена лъжица доматено пюре и маслините.

Довършете готвенето на задушения заек.

Сервирайте заека Качиаторе топло със салатка по желание!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: