gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Аламинути»Вкусни и ароматни миди на тиган

Вкусни и ароматни миди на тиган

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k5351k
Вкусни и ароматни миди на тиган
Снимка: Габриела
1 / 6
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Истински деликатес - ароматни миди на тиган за всички, които ги обичат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме чесъна на дребно.

В голям тиган загряваме зехтин и разтопяваме маслото.

Слагаме чесъна, за да се запържи съвсем леко.

Добавяме изчистените миди, объркваме, наливаме виното и доливаме, ако е необходимо малко вода.

Щом омекнат, овкусяваме с черен пипер, сол и копър.

Оставяме течността да се изпари и мидите на тиган да се запържат добре.

Сервираме готовите ароматни миди на тиган, обилно поляти с прясно изцеден лимонов сок.

Този аламинут си подхожда идеално с изстудено бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: