Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Ориз на Фурна»Пилешки кълки с ориз на фурна

Пилешки кълки с ориз на фурна

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k5351k
Пилешки кълки с ориз на фурна
Снимка: Габриела
1 / 3
26/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Порция пилешки бутчета с ориз и зеленчуци, и вече сме доволни"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - колкото искате (или други части)
  • ориз - 300 г
  • гъби - 200 г
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • олио
  • масло - 40 г
  • черен пипер - на зърна
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето варим в подсолена вода. Гъбите ги белим и нарязваме на малки парчета, моркова и лука също режем на ситно.

Гъбите ги варим също в подсолена вода до полуготовност.

Ориза мием добре под течаща вода и оставяме да се изцежда в гевгир.

Нарязаните на ситно лук и моркови запържваме в съд с мазнина. Добавяме ориза и разбъркваме добре.

Като се позапържат, добавяме от бульона на гъбите. Мерете си с чашка (1 чашка ориз - 3 чашки вода). В случая имаме два бульона - гъбен и пилешки. Използвайте и от двата.

Гответе в съда за кратко, овкусете със сол, черен пипер, чубрица.

Накрая изсипете всичко в тавата и поръсете със черен пипер на зърна.

Маслото нарежете на кубчета и равномерно разпределете отгоре. Най-отгоре подредете сварените пилешки бутчета (моята снимка е с две бутчета, тъй като в нас само аз ям месо). Поръсете допълнително чубрица най-отгоре.

Поставате тавата с пилето с ориз в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете до готовност ориза на фурна. Това отнема около 40 минути.

Извадете тавичката, след като се сготви пилешките кълки с ориз и зеленчуци, и завийте с чиста кърпа за около 10- 15 минути.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: