gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с кренвирши и майонеза

Баница с кренвирши и майонеза

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k14k5
Баница с кренвирши и майонеза1 / 3
03/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"По-различна, но много вкусна идея за солена баница с кашкавалена коричка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното два пъти в купа, направете кладенче и добавете солта, олио, оцет, сухата мая, долейте хладка вода и замесете средно меко тесто.

За да стане гладко, пухкаво и на конци, докато се меси се удря тестото от 50 до 100 пъти. Готовото тесто оставете да почине 30 минути.

Разбийте яйцата в купа, като отделите 1 бр. жълтък за намазване накрая. Добавете настърганите кренвирши, майонезата и черен пипер.

Разделете тестото на 8 топчета. Всяко топче разточете на много тънка, почти прозрачна кора. Ако се скъса, на места не е фатално.

-Върху всяка кора разпределете от плънката и завивайте на руло, леко го опъвайте. Първата кора навийте на охлюв в намазнена по-голяма тава, а останалите - около първата.

Оставете наредената баница да почине за 30 минути. Намажете я с жълтък и пъхнете да се изпече на 180 градуса до златиста коричка.

Малко преди да е напълно готова, я поръсете с настърган кашкавал и я доизпечете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: