Пушени скариди

04/08/2013
Ани Шаварш
отАни ШаваршНовак
"Не знаете какво е райски вкус, докато не опитате тези скариди "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 826
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарваме джинджифиловия корен във вряща вода за няколко минути, след което го вадим, охлаждаме и нарязваме на парчета.

Смесваме скаридите с джинджифила, добавяме пресования чесън, соеви сос и ситно нарязания киселец и мариноваме поне за 12 часа в хладилник.

В подходяй съд смесваме захарта и чаените листенца. Доливаме около 150-200 мл вода и ги кипваме. Разбъркваме сместа до пълното разтваряне на захарта.

Поставяме метална решетка над течноста и опушваме скаридите на умерен котлон за около 5-6 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар