Сиромашки сладки

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k13k20
Сиромашки сладки
Снимка: Мария Симова
1 / 3
30/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции32
"Бързи сладки, за които не ви трябват много продукти - отлично решение за заети домакини"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете олиото и врялата вода. Добавете ванилията и бакпулвера и разбъркайте. На етапи към сместа прибавяйте пресятото брашно, при непрекъснато бъркане.

В края замесете с ръце меко, нелепящо се по пръстите тесто.

Разделете тестото на 4 еднакви по големина оформени топки, всяка топка разточете на тънка кора и разрежете на 8 триъгълника.

В широката част на всеки триъгълник, поставете от любимото си сладко или локум, навийте на кифлички и ги подредете в тава покрита с хартия за печене.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до лек златист цвят.

Горещите сладки оваляйте в предварително смесените пудра захар и ванилия, сервирайте напълно охладени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: