Празнична торта Гараш с крем

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5371k3
Празнична торта Гараш с крем
Снимка: Иивинка
2 / 3
02/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Има ли торта Гараш, празникът наистина е перфектен"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • орехи - 3 ч.ч. (250 г)
  • захар - 1 ч.ч.
  • белтък - 9 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 1/2 опаковка
  • За крема
  • жълтъци - 9 бр.
  • какао - 3 с.л.
  • захар - 1 к.ч.
  • вода - 2 с.ч.
  • краве масло - 250 г
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Орехите, захарта, брашното се объркват на сухо. После се добавя разбитите на пяна белтъци с размекнатото масло.

Полученото тесто се разделя на 3 части. Платките за тортата Гараш се пекат в намазнени тава с пегаментова хартия. Фурната е предварително загрята на 250 градуса.

Ако платките започнат да се надуват по време на печене, се набождат с вилица. Трябва да се знае, че платите се изпичат много бързо и трябва да се внимава да не изгорят.

За крема:

Продуктите се поставят в тенджера върху слабо загрят котлон - трябва да бъде включен по време на бъркането.

Кремът се бърка около 5-10 мин. Масло се разбива с 2 с.л. пудра захар и се прибавя жълтък по жълтък към изстиналия крем, като се бърка с миксер непрекъснато.

Платките се сиропират с уиски и се мажат с шоколадовия крем. Тортата се сортира със смлени орехи.

Страхотен вкус има тази празнична торта Гараш с крем. Торта за ценители на сладкото :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: