Булгур пилаф с патладжан
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Булгур пилаф с патладжан

Булгур пилаф с патладжан

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
4625k1k1k
Булгур пилаф с патладжан
Снимка: Ivi Vacca
1 / 2
03/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Прочутият булгур пилаф с патладжан си има точна рецепта и съвсем неслучайно тя е при нас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едно традиционно ястие от близкоизточната кухня ви предлагам.

Нарежете лук на кубчетата. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета. Почистете семената на пиперката и нарежете на ситно.

Нарежете чесъна.

Сортирайте патладжана. Нарежете патладжана кубчетата и сложете в солена вода. Нека пусне горчивината си във водата. След десетина минути извадете патладжана и подсушете с кърпа.

Сложете дълбок тиган на котлона. Междувременно извадете патладжаните си от солена вода.

Изсипете парченцата патладжан и задушавайте около 5 минути или докато се позачерви. След това го извадете от тигана.

Добавете в същия тиган още малко зехтин (1 с.л.) и кравето масло, добавете и доматеното пюре, лука, чесъна и червената пиперка. Гответе, докато лукът леко се зачерви.

Когато лукът е леко зачервен, добавете чушките. Задушавайте още няколко минути по този начин.

След това добавете доматите. Оставете доматите да се сготвят леко, като затворите капака.

Измийте булгура си и изцедете излишната вода. Добавете го при задушените зеленчуци и всички подправки и сол. Добавете горещата вода.

Затворете капака и го оставете да къкри, без да отваряте капака. Малко преди да е готов пилафът, добавете патладжана. Гответе още 5 минути.

След като булгур пилафът с патладжан се свари, разбъркайте леко и сервирайте със зелена подправка по избор .

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: