gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Уникален хляб с червена леща

Уникален хляб с червена леща

Уникален хляб с червена леща
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
04/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ако досега не сте хапвали хляб от червена леща, доста сте изпуснали"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чаша червена леща се залива в тенджера с 3 ч.ч. гореща вода и се оставя, докато леко набъбне, оставих го 1 нощ.

На другия ден се отцежда добре. Сипва се на две пъти в чопър и се мели, докато се получи гъста смес, да няма цели зрънца.

Сипва се в купа, прибавяме яйцата, сол на вкус, нарязан магданоз, черен пипер, олио и киселото мляко с разбит бакпулвер да шупне.

Накрая добавяме царевично брашно. Разбърква се с вилица и с пасатор се пасира на гладка смес.

В малка правоъгълна форма за кекс върху хартия за печене сипваме сместа.

Печем соления кекс в загрята фурна 180°C около 30-40 минути до суха клечка.

Изважда се хлябът, изчакваме малко да се охлади и се нарязва.

Хапваме хляба с червена леща по всяко време - толкова е вкусен и здравословен!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: