Начин на приготвяне
Във времето на подранилия грип си припомних рецепта, която безотказно ме е вдигала на крака.
Добре е да се започне веднага при първите симптоми на грип.
Всички продукти, така описани, се подготвят в тенджерка и се заливат с един литър студена вода.
Варят се на слаб огън до стопяването на лукчетата и локума.
Оттегля се настрана да се запари 30 минути.
Прецежда се получената течност в бутилка или буркан и се изпива за деня, разпределена на четири чаши /през 3-4 часа/.
Тръпчивият вкус може да се подправи с лъжичка мед, но когато отварата стане хладка, за да не се загубят полезните свойства на меда.
Ефектът от тази отвара при грипни състояния се усеща веднага.
Повтаря се отново през следващите два последователни дни.
Коментари