Традиционен Български Гювеч
Traditional Bulgarian Clay Pot GyuvechTradicionalni bugarski đuveč
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Традиционен Български Гювеч

Традиционен Български Гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Традиционен Български Гювеч
Снимка: Renkata
1 / 2
05/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Вкусно, много вкусно, най-вкусно. От тази класика, по-вкусна няма"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг . може и с телешко или агнешко
  • лук - 150 гр.
  • чесън - 2 глави на скилиди
  • патладжани - 500 гр.
  • домати - 150 гр.
  • чушки - 150 гр.
  • мазнина - 150 мл.
  • картофи - 1 кг.
  • тиквички - 300 гр.
  • бамя - 300 гр.
  • грах - 300 гр.
  • зелен фасул - 300 гр.
  • люти чушки - 2 бр.
  • червен пипер - 5 гр.
  • вино - 100 мл.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда.

В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер. Връща се месото, посолява се, залива се с гореща вода и виното и се оставя да заври. Тогава се прибавят останалите зеленчуци, а след десетина минути - чушките, нарязани на ивички. Когато омекне месото, се прибавя останалата мазнина и нарязаните на едро картофи.

Ястието се прехвърля в гювеч и се пече 80 мин под капак на 180 градуса. Десетина минути преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати, нарязани на едро.

Готовият гювеч се поръсва със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз

Може да се направи както в гювеч, така и в малки гювечета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
529
411
312
21
10
Дай твоята оценка: