Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кисело зеле със свински джолан

Кисело зеле със свински джолан

Потребител#240543Потребител#240543
Помощник Готвач
54277138151
Кисело зеле със свински джолан
Снимка: Потребител#240543
2 / 3
07/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Кисело зеле с джоланче има ли на масата, щастието е пълно"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр. /около 1.200 кг/
  • кисело зеле - 2 бр. по - малки глави
  • сланина - 150 г паприкована, пушена
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чушлета - 2 бр. люти
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • кимион - 2 щипки
  • олио - 5 - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се измива и сварява в предварително завряла вода, най-добре в тенджера под налягане за 40 минути.

Изважда се, охлажда се, обезкостява се и се нарязва на парчета. Чесънът и сланината - също.

Зелките се нарязват на ленти и се отстраняват жилави части от него, ако има такива.

В средно голяма тава се слага олиото, разпределя се свинският джолан и се ръси червеният пипер.

Подрежда се част от зелето.

Нареждат се парчетата сланинка, чесънът, лютите чушки и се ръси кимион на киселото зеле със свинско.

Подрежда се останалата част от зелето. Наливат се 2-3 черпака от бульона на врелия джолан.

Киселото зеле със свински джолан се пече се в средната част на фурната за около час и половина на 190 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: