Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баница със сирене

Вита баница със сирене

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10-12 парчета
"Само миризмата на тази вита баница със сирене е достатъчна да ни събуди и доведе на масата за закуска!"

Необходими Продукти

  • брашно
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - хладка 2 ч.ч.
  • масло - 125 гр.
  • сирене - 300 гр.
  • извара - твърда 100 гр.
  • яйца - 5 - 6 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • сода за хляб
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто и месете докато започне да прави мехурчета. Можете да го постигнете и като биете тестото в масата. Оставя се малко да се отпусне, оформено предварително на малки топки.

Топката се разточва с точилка, докато стане колкото чиния, а след това се започва дърпането. Накрая кората се взема на ръце и се разтегля във въздуха, като се внимава да не станат дупки.

Слага се върху покривка, краищата се обрязват и тогава се навива на рула с плънка от сиренето, изварата, 4 яйца, содата и киселото мляко.

Навива се в предварително намазана тава.

Поръсва се с олио или масло и се пече в умерена фурна

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка: