gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Банички»Солени пръчици с кори за баница

Солени пръчици с кори за баница

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Солени пръчици с кори за баница
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 11
10/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене12 мин.
Общо27 мин.
Порции16
"Мини банички или солени пръчици, викайте им както искате - важното е, че са супер вкусни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в купа двете големи яйца, смесете с изварата, солта и към тях настържете кашкавала. Плънката трябва да е плътна, яйцата да се попият от другите продукти.

Разстелете корите върху леко навлажнена кърпа, за да не изсъхват най-долните, тъй като могат да се начупят при навиване. Разрежете на две.

Всяка половинка кора поръсвайте с мазнина и слагайте равномерно по лъжица от плънката. Завивайте на плътна тънка пуричка и подреждайте в тава, покрита с хартия за печене.

Солените пръчици с кори за баница намажете със разтопено масло или зехтин и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна.

Печете до златист загар около 12 минути. Аз пека на два пъти, защото оставям разстояние между тях, хубаво да почервенеят от всички страни и да са хрупкави. Ако са плътно залепени, този ефект няма да се получи и ще изглеждат по-скоро като баница.

Когато соленките са готови ги оставете да изстинат, ако успеете да им устоите. Хрупвайте за закуска или по всяко време. Може да ги съчетаете и в компания с различни разядки.

Добър апетит!

Рейтинг

5 16
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: