Чийзкейк с праскови

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9495205k
Чийзкейк с праскови1 / 2
10/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6-8
"За този чийзкейк с праскови и повод ще създадем"

Необходими Продукти

  • ТЕСТО
  • брашно - 200 г
  • захар - 100 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ПЛЪНКА
  • извара - 400 г
  • нишесте - 2 с.л.
  • захар - 125 г
  • сметана - 200 г
  • лимони - 1/2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 пакет ванилова
  • праскови - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си форма, която има диаметър около 24-26 см. Смесете разтопеното масло със захарта и яйцето. Сложете бакпулвера и постепенно прибавете брашното. Размесете тестото и оформете топка.

След това го разточете и покрийте съда за печене, като издърпате краищата така, че да могат да покрият и стените на формата. Сложете го в хладилник за 30 минути. През това време се приготвя плънката.

Смесете сока от половин лимон с обикновената и ваниловата захар. Отделно разбийте изварата със сметаната и яйцата.

Съберете двете смеси и прибавете към тях нишестето. Разбивайте до получаването на еднородна консистенция. Извадете формата с тестото от хладилника.

Изсипете сместа и отгоре наредете парченца праскови. Чийзкейка се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка: