Миди плакия

10/08/2013
Капка
отКапкаНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 565
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте мидите, с подходяща тел ги почистете от брадичката. Сложете на котлона да заврят виното, водата, нарязаният морков, дафиновият лист, целината и лукът.

След около 5 минути се слагат и мидите. Разбъркват се, слага се капакът и се оставят да поврят докато се отворят всички. Слагат се в тавичка, а бульонът се запазва.

В сух тиган сложете брашното и го запечете на умерен огън докато леко се зачерви /разбърква се непрекъснато/. Залейте го с бульона от мидите. Добавят се копърът и магданозът. Осолява се на вкус.

Мидите се заливат, отгоре се разпределя нарязаният на ситно лимон и се поръсват със зехтина. Запичат се за около 10 минути в загрята на 200 градуса фурна.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Michaela Berova
Michaela Berova
20.07.2018 00:29
Благодаря за хубавата рецепта! Стана една от любиммите ни!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв