Миди плакия

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Миди плакия2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • миди - 1 кг
  • лимони - 1 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр. нарязан
  • вода - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • брашно - 2 с.л.
  • копър - 1 с.л. нарязан ситно
  • магданоз - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • целина - 2 тънко нарязани стръка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • зелен лук - 2 стръка нарязани ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте мидите, с подходяща тел ги почистете от брадичката. Сложете на котлона да заврят виното, водата, нарязаният морков, дафиновият лист, целината и лукът.

След около 5 минути се слагат и мидите. Разбъркват се, слага се капакът и се оставят да поврят докато се отворят всички. Слагат се в тавичка, а бульонът се запазва.

В сух тиган сложете брашното и го запечете на умерен огън докато леко се зачерви /разбърква се непрекъснато/. Залейте го с бульона от мидите. Добавят се копърът и магданозът. Осолява се на вкус.

Мидите се заливат, отгоре се разпределя нарязаният на ситно лимон и се поръсват със зехтина. Запичат се за около 10 минути в загрята на 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Michaela Berova
Michaela Berova
Благодаря за хубавата рецепта! Стана една от любиммите ни!
20.07.2018 00:29