Фокача с домати

09/08/2013
Tanq Ivanova
отTanq IvanovaНовак
"Ех, сладък живот или както казват италианците La dolce vita "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 639
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в 50 мл от хладката вода и добавете захарта. Поръсете със щипка брашно и оставете да шупне. В подходяща купа смесете зехтинът, солта, брашното, останалата вода и вече шупналата мая.

Замесете тесто, което се оставя в купа поръсено с малко брашно. Оставете го да втаса за около 2 часа.

Намажете със зехтин кръгла тава, разстелете тестото и направете вдлъбнатини с пръсти. В тях поставете предварително разрязаните на две чери доматки. Подправете с черен пипер и сол, залейте с останалия зехтин. Оставете тестото да си почине около половин час.

Изпечете фокачата в загрята на 180 градуса фурна за 30-тина минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар