gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Патладжани с кайма и доматен сос

Патладжани с кайма и доматен сос

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9494724k
Патладжани с кайма и доматен сос1 / 2
09/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Едно лятно изкушение, на което никой не може да устои!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете патладжаните на две по дължина и го посолете. Оставете ги да престоят 30 минути и ги изплакнете. Издълбайте вътрешността им и я нарежете.

Запържете половината от лука с вътрешността на патладжана и каймата. Подправете с чубрица и черен пипер.

Останалата част от лука се запържва с чесъна и се добавят доматите. Подправете с босилек, риган /или подправки по избор/. Оставете сместа да поври 10-тина минути.

Наредете патладжаните в подходяща тавичка, полейте ги с олио и ги напълнете с плънка от каймата, след което се заливат и с доматения сос.

Пълнените патладжани се пекат за 30 минути в загрята на 200 градуса фурна. Поръсете с кашкавал и изключете фурната.

Оставете ги вътре докато кашкавалът се разтопи.

Патладжаните с кайма и доматен сос са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
43
32
20
10
Дай твоята оценка: