Начин на приготвяне
Жълтъците и белтъците на яйцата се отделят. Жълтъците се разбиват с брашното и 200 мл от прясното мляко.
На котлона слагаме останалата част от прясното мляко заедно с 300 г от захарта, маслото и ванилиите.
След затопляне на млякото и разтапянето на маслото, на тънка струя добавяме жълтъчната смес. Бъркаме до сгъстяване на крема.
Белтъците разбиваме на сняг с останалата захар.
Смесваме крема и белтъците на сняг. Част от яйчения крем смесваме с разтопения шоколад.
В подходящи чашки или купички започваме да разпределяме и редуваме бял крем и оцветен с шоколад.
Накрая декорираме с шоколад на парченца и малко белтъци на сняг. Домашният яйчен двуцветен крем е готов!