Яйчен крем с ананас

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Яйчен крем с ананас
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
4
"Обичаме нетрадиционните неща - страхотният яйчен крем с ананас е едно от тях"

Необходими Продукти

  • ананас - 250 г+ за украса, от консерва
  • прясно мляко - 440 г
  • яйца - 2 бр. XL или 3 по - малки (грамаж 135 г без черупката)
  • захар - 100 - 110 г
  • ванилия - 1 прахче
  • масло - 15 г
  • нишесте - 35 г царевично
  • брашно - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете ананаса в блендер заедно със малко от млякото и лъжица от сока в консервата. Пуснете да се смели до съвършена гладкост. По желание може да прекарате през цедка, за да сте сигурни, че няма да попаднат в крема твърди власинки от плода, ако не е бил добре почистен от твърдата сърцевина.

За този крем винаги съм използвала ананас от консерва, но предполагам и пресен ще свърши работа, ако е достатъчно сочен.

Загрейте млякото със захарта на умерен огън, а яйцата разбийте с нишестето и брашното, като си добавяте от топлещото се мляко, за да стане сместа течна.

Сипете яйцата с нишестето при вече горещото мляко, добавете ванилията и плодовата смес и бъркайте интензивно 10-11 минути, намалявайки огъня (да не надвишава 90 градуса). Накрая прибавете маслото и бъркайте докато се разтопи.

Не чакайте кремчето да се сгъстява прекалено, защото при изстиване ще си стегне. Разпределете в малки купички и оставете да изстине.

Украсете с резенчета ананас и шоколадови пурички, поднесете.

Ако искате да ползвате крема за торти, еклери или сладкиши го покрийте със стреч фолио, така че то да прилепва плътно за повърхностния слой и да не се образува твърда коричка. Може и дирекно да напълните в пош и приберете в хладилник да стегне.

Много свеж десерт, съчетаващ вкуса и нежността на обикновения яйчен крем и екзотиката и свежестта на ананаса. Има лека кисела нотка, не натрапчива, а много приятна, ароматът на ананас също е деликатно присъщващ и ненатрапчив. Опитайте!

Да ви е сладко с този страхотен Яйчен крем с ананас.

* Количествата на течностите са в грамове, защото ги измерих с кухненска везна. Разликата с милилитрите не е голяма, а и точно за направа на крем не се изисква свръх прецизност в мерките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: