gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена Супа»Гъбена супа с червено цвекло

Гъбена супа с червено цвекло

ЛаКумчоЛаКумчо
Новак
211
Гъбена супа с червено цвекло1 / 2
10/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене20 мин.
Общо65 мин.
Порции5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задължителните продукти са гъбите, червеното цвекло и целината (кервиз), останалите продукти са по желание, но тази комбинация на мен лично най-много ми допада. Който обича по-пикантни супи може да добави джинджифил или други подправки – подходящ вкус придава лющянът (девесил).

Продуктите се измиват. Гъбите се нарязват и се слагат да завират. Варят се 10 минути. Нарязват се и останалите продукти, след което се добавят към гъбите и се варят до 10 минути максимум. Зехтинът (и солта – ако слагате) се слага НАКРАЯ след като се изключи котлона, за да се запазят качествата му.

Супата е богата на разнообразни съставки, здравословна и е особено подходяща за деца (за бебета – разбита с пасатор).

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: