Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли на оребрен тиган

Пилешки пържоли на оребрен тиган

Пилешки пържоли на оребрен тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
14/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ето ги най-вкусните мариновани пилешки пържолки на грил"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 1 кг
  • марината
  • соев сос - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 бр.
  • риган
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. равна смлян
  • сланина - 1 резен за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме соев сос, зехтин, сок от лимон, сол, смлян черен пипер, риган и се разбърква добре.

Пилешките пържоли се заливат с марината и оставяме за час-два да се мариноват.

Загрява се скара или грил тиган, намазани с парче сланинка, и печем пържолите от двете страни до апетитен загар.

Сервираме с гарнитура от кисели краставички и салата.

Вкусно и лесно за приготвяне!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Вкуснотия!
05.11.2022 19:20
Алекс _Ив
Алекс _Ив
Страхотна рецепта, и много вкусни станаха!
29.03.2020 13:32