Моят сполучлив кекс Зебра

14/01/2020
"Мек, пухкав и много вкусен - кекс Зебра си подхожда с кафе, приятна компания и добра дума "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 906
  • Преглеждания за месеца31905
  • Преглеждания за седмицата13008
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този сполучлив кекс Зебра съд разбиваме яйцата и захарта.

Към тях добавяме олиото, водата или млякото според това какво сме избрали, ванилията, бакпулвера и брашното.

Отделяме 1/3 от сместа в отделен съд и добавяме 2 с.л. какао и 4 с.л. вода.

В средата на намазнена или покрита с хартия за печене форма за кекс (за предпочитане 20-22см), изсипваме 1 черпак от бялата смес.

Върху нея, точно по средата, изсипваме половин черпак от какаовата смес и така ги редуваме, докато свършат.

Когато сме готови, с клечка правим интересни форми по повърхността.

Печем страхотния кекс Зебра на 180 градуса за 35 мин.

Източник: Turkan Seven - Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар