Булчински сладкиш

14/01/2020
"Не е нужно да чакате нечия сватба, за да приготвите булчинския сладкиш - съветваме ви да го забъркате веднага, тъй като много изпускате "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо676
  • Преглеждания за месеца675
  • Преглеждания за седмицата99
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме продуктите за блата за сладкиша и печем в правоъгълна намазнена тавичка (моята е 40 х 25 см) на 170 градуса за около 20 мин.

Изстуденият блат се набожда равномерно с клечка за зъби и се напоява със студеното прясно мляко (по желание може да добавите и 1 к.ч. захар).

Приготвяме крема, като в тенджера слагаме продуктите за него, без сладкарската сметана. Готви се на тих огън с постоянно бъркане, докато се сгъсти.

Когато е готов, се оставя да се охлади за няколко минути, след което добавяме и сметаната.

Разбъркваме с миксер за 1-2 мин до получаване на хомогенна смес.

Охладеният крем се разстила върху блата, поръсва се с кокосови стърготини, шамфъстък и ягоди.

Булчинският сладкиш се прибира в хладилник за 2-3 часа преди да се сервира.

Източник: Turkan Seven - Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар