Сиропирана ябълкова пита

14/08/2013
Василия Петрушанова
отВасилия ПетрушановаНовак
Приготвяне35 мин.
Готвене45 мин.
Общо80 мин.
Порции10-12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 307
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, правим в средата му кладенче и вътре добавяме содата, яйцата, размекнатото масло и пудрата захар. Объркваме продуктите до получаването на меко тесто, което разделяме на две части.

Половината тесто разточваме на тънка кора, с която покриваме дъното е стените на предварително намазнена тавичка. Надупчваме тестото с вилица и изпичаме в загрята на 180 градуса фурна да готовност.

Ябълките измиваме, обелваме, почистваме от семките и сърцевината и рендосваме на ситно ренде. Задушаваме плодовете за кратко заедно с кристалната захар до омекване. Разпределяме плънката равномерно върху изпечената кора, поръсваме с канелата и покриваме с втората разточена кора.

Сладкишът се пече до готовност в загрята на 180 градуса фурна, само на включени горни реотани. Докато се пече приготвяме заливката от захарта, ванилията и 1 ч.ч. вода. Смесваме продуктите, кипваме сместа и варим на умерен огън до сгъстяване.

Още топлият сладкиш се нарязва на парчета, след което се сиропира с леко охладената заливка. Сервира се изстинал.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Роси
Роси
05.11.2013 23:02
Сиропа как може да е само от захар и ванилия,а водата къде е,писна ми от вашите необмислени рецепти,ако ще пишете ,пишете коректно!
От редактора: В рецептата ясно е описано, че заливката се приготвя със захар, ванилия и 1 ч.ч. вода!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв