Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сиропирана баница с кокос и локум

Сиропирана баница с кокос и локум

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Чирак
57543222
Сиропирана баница с кокос и локум
Снимка: Hristo-Y-Moni
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Тук положението е сладко - баничка с локум и кокос, да си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет точени (12 броя листи)
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кокосови стърготини - 100 г
  • бакпулвер - 5 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 100 мл
  • локум
  • ванилия
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимонова кора - 1/2 бр. кората
  • лимонов сок - 1/2 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване.

Към тях се прибавят кокоса, бакпулвера и киселото мляко.

Разбърква се добре и накрая се добавят олиото и ванилията.

Вземат се две кори и се намазват с около 5-6 с.л. от сместа и парченца локум.

Навива се на руло, след това на охлюв и се поставя в тава.

По същият начин се процедира и с останалите кори.

Оставих 2 с.л. от сместа и намазах витата баница отгоре.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Баницата се оставя да изстине.

Сиропът се приготвя, като захарта и водата се смесват. Поставят се на котлона и сиропа се вари 4-5 минути.

Добавя се лимоновия сок, щипка сол и настърганата кора. Сиропът се отмества от котлона и се оставя да престои 5-10 минути.

След това сладката баница се залива с него.

Сиропираната баницата с кокос и локум се консумира, след като е напълно изстинала и поела от сиропа.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: