Конска пастърма

SimonaSimona
Чирак
58
89
18/01/2020
"Домашно приготвена конска пастърма - вашата вкусна тайна за перфектното мезе "
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо774
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвеното конско месо се почиства от всички жили и сухожилия. Оставя се само мускула.

От него се оформят парчета с големина по собствен избор.

Измиват се, оставят се да се отцедят и добре се подсушават в кърпа.

В удобен съд се изсипва половината от солта, нареждат се парчетата месо. Отгоре им се изсипва останалата сол и се зариват хубаво в солта.

Покриват се с фолио и се оставят в хладилника за 24 часа.

След като са престояли 24 часа се вадят от хладилника и се изриват от солта.

Премиват се със студена вода и след това се оставят във вода за 24 часа.

После се вадят от водата, изплакват се със студена вода и се подсушават много добре.

В съд смесваме всички подправки за пастърма и втриваме хубаво във всяко парче.

В края всяко парче пастърма се пронизва с канап и се окачват на проветриво място на разстояние едно от друго.

Тази конска пастърма е готова за консумация след 7 дни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар