Конска пастърма

Конска пастърма

SimonaSimona
Помощник Готвач
612332051321
Конска пастърма
Снимка: Simona
1 / 5
18/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Порции10
"Домашно приготвена конска пастърма - вашата вкусна тайна за перфектното мезе"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвеното конско месо се почиства от всички жили и сухожилия. Оставя се само мускула.

От него се оформят парчета с големина по собствен избор.

Измиват се, оставят се да се отцедят и добре се подсушават в кърпа.

В удобен съд се изсипва половината от солта, нареждат се парчетата месо. Отгоре им се изсипва останалата сол и се зариват хубаво в солта.

Покриват се с фолио и се оставят в хладилника за 24 часа.

След като са престояли 24 часа се вадят от хладилника и се изриват от солта.

Премиват се със студена вода и след това се оставят във вода за 24 часа.

После се вадят от водата, изплакват се със студена вода и се подсушават много добре.

В съд смесваме всички подправки за пастърма и втриваме хубаво във всяко парче.

В края всяко парче пастърма се пронизва с канап и се окачват на проветриво място на разстояние едно от друго.

Тази конска пастърма е готова за консумация след 7 дни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: