gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Бутчета с гъби и топено сирене

Бутчета с гъби и топено сирене

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3127k
Бутчета с гъби и топено сирене1 / 4
15/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Един хит за деня. От българската ретро кухня. Уникален вкус в съчетание с крехко пилешко, гъбки и подправки."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете пилешките бутчета със сол, пипер и лимонов сок. Оставете да се мариноват за 30 минути, а през това време нарежете бекона на тънки лентички, а почистените гъби на филийки.

Загрейте малко масло и запържете първо бекона за кратко, а след това добавете и гъбите. Запържете до полуготовност и поръсете с подправките заедно с индийско орехче. Добавете и нарязаното топено сирене и бъркайте леко, докато се разтопи. По желание може да долеете и бяло вино.

Подредете бутчетата в тавичка, покрийте с тънки парченца от останалото масло и залейте с гъбения сос. Печете в умерена фурна за около 30-40 минути или до готовност на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
525
47
35
20
10
Дай твоята оценка: