Домашна вита баница с извара
Domaća uvijena pita sa kvascem i sitnim sirom
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Домашна вита баница с извара

Домашна вита баница с извара

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k7k5
Домашна вита баница с извара
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 5
19/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции10
"Вкусна баничка с извара и едно айрянче ще си хапнем за закуска"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 450 мл
  • суха мая - 7 г
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 10 с.л.
  • брашно - 1 100 г
  • яйца - 3 бр. (жълтъците за намазване)
  • извара - 500 г
  • мазнина - 250 мл (масло, мас или олио)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята в малко топло мляко, захарта и малко брашно. Пресейте брашното и с останалите продукти замесете хубаво стегнато тесто, което оставете да втаса.

Разделете го на 10 топки, като всяка разточвате на много тънка кора, намазвате обилно с мазнина по ваш избор (моите баници са с малко масло, олио и повече мас).

Първата кора, която сте разточили и намазали с масло, поръсете с изварата и навийте на рехаво руло, усучете двата края и поставете в едната тава.

Другата кора по същия начин и така с петте кори, за да запълните едната тава. По същия начин и другата тава, оставяте да втаса, след което мажете всяка вита баница с разбитите жълтъци и печете в загрята фурна.

Пухкава и вкусна домашна вита баница с извара!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: