gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Сладки карамелизирани ябълки

Сладки карамелизирани ябълки

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
948308836
Сладки карамелизирани ябълки1 / 2
17/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесвате брашното, нишестето и 40 г вода и разбивате до получаването на средно гъста смес за паниране.

Ябълките се измиват, обелват, нарязват на четвъртини и се почистват от семките и сърцевината.

Загрейте половината от олиото и изпържете в него ябълките, които предварително сте потопили в брашнената панировка, до готовност. Оставете панираните ябълкови парченца върху салфетка за да се отцедят от излишната мазнина.

Намажете една чиния с 1 с.л. олио и я пригответе до печката. Пригответе и дълбока купа, пълна с вода, в която сте поставили кубчета лед.

Смесете захарта с 1 к.ч. вода и 1 с.л. олио. Загрейте сместа на умерено силен огън за около 10 минути, след което добавете сусамовото семе и добри разбъркайте.

Потопете всяко парче панирана ябълка за кратко в карамелената смес. С помощта на щипки или две лъжици го извадете върху намаслената чиния, само колкото съвсем леко за се отцеди и го пуснете в купата с ледена вода, за да се втвърди обвивката.

Отцедете карамелизираните ябълки от излишната течност и поднесете веднага. По желание може да ги поръсите с малко канела или ванилова захар.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: