Начин на приготвяне
Бялото вино и содата се охлажда добре в хладилник за няколко часа или за цяла нощ. Може да разчитате за добро охлаждане и на леда, но така ще се наложи да сложите повече лед и стопявайки се, той ще разреди домашната сангрия и тя ще стане по-водниста и ще се загубят вкусовете.
През лятото, когато е най-топло, предварителното охлаждане на содата и виното е направо задължително.
Прасковите нектарини се измиват, отстранява се костилката и се нарязват на ивици на 8 парчета. Не ги белете, тъй като кората ги задържа по-цели и да не се разкашкват в сангарията.
Ягодите се измиват и се слагат цели, тъй като са по-меки и нарязването им на по-дребни парчета е предпоставка за разкашкването им.
Ментата също се измива, обират се само листенцата, а стъблото се отстранява.
Лимонът се нарязва на шайби заедно с кората.
В кана се смесват бялото вино, содата, плодовете и ментата, добавя се кафявата захар – за аромат. Накрая се добавя сиропът от бъз и се разбърква добре.
Добавя се ледът – до запълване на каната.
Сангрията с бяло вино и сок от бъз се сервира в чаши за вино с лед и добре се комбинира с всякакви десерти.
Особено подходяща за летния сезон.
Коментари