Пържени кюфтета от 1960 г.

Мария БожиловаМария Божилова
Чирак
111
25
206
1
20/01/2020
"Тези пържени кюфтета са по-възрастни от някои от нас и заслужават уважението ни "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 991
  • Преглеждания за месеца424
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг без сланина и сухожилия
  • хляб - 250 г домашен
  • прясно мляко - 300 мл
  • праз - 2 стръка
  • яйца - 2
  • магданоз - 1/2 връзка
  • мазнина - за пържене
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се смила с месомелачка и се слага в голям съд.

Към него се прибавят 250 г домашен хляб, предварително накиснат в студено прясно мляко и остатъкът от прясното мляко след изцеждане на хляба.

Разбърква се добре и се прибавят ситно нарязания праз, яйцата, черният пипер, ситно нарязания магданоз и сол на вкус.

Смесва се много добре и сместа за кюфтетата се оставя да почива около час.

След това се оформят кюфтета, овалват се леко в брашно, поизтъняват се и се пържат в силно сгорещено олио.

Пържените кюфтета с праз и прясно мляко от 1960 г. се поднасят се с различни гарнитури и салати.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Nadezhda Uzunska
Nadezhda Uzunska
21.01.2020 21:08
През 60-те нямаше домашен хляб ( липсваш е брашно).... Кюфтетата не изглеждат добре... Ползвайте намазнена шепи, за да ги оформяте...
1
1