Пилешки пържоли по китайски

21/01/2020
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо433
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пръжките и ги кълцаме, ако вече не са. Загряваме олиото и ги оставяме вътре за около час и половина.

През това време правим маринатата за пилешкото. Слагаме джинджифила, кърито и уни соса, както и соевия сос в купичка и разбъркваме хубаво.

Ако пилешките пържоли са по-дебели, може да ги начукаме малко през найлонова торбичка, за да не се нарани месото. Намазваме ги с половината марината.

Запържваме ги за 5-10 минути от двете страни в зехтина. След което ги печем на 200 градуса горен и долен реотан за 15 минути, като намазваме вътрешната част с останалата марината.

Яйцата пошираме, като на ги пускаме в кипяща вода за няколко минути с помощта на лъжица или черпак.

И накрая правим соса, като разбиваме бульона в гореща вода към 200 мл. Прибавяме и една лъжица от соевия сос. Сгъстяваме го с 1 с.л. брашно, може и с 2, ако го обичате по-гъст.

Когато всичко е готово, може да сложите соса под или върху пилешките пържоли по китайски и останалото разположение е по ваш избор.

Може да овкусите яйцата с червен пипер или сол по ваш вкус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар