Макарони със скариди и пресни подправки

17/08/2013
Анелия Васева
отАнелия ВасеваНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 927
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните според упътването и ги отцедете. Приберете г в тенджера и ги залейте с 2-3 с.л. зехтин.

В подходящ съд смесете зелените подправки, чесъна и настъргания кашкавал. Добавете зехтина и пасирайте до получаването на еднородна смес.

Готовата смес изсипете в тиган и я загрейте. Добавете маслините, нарязани на едро, и запържените в масло и овкусени с подправки скариди. Напръскайте с 1-2 с.л. лимонов сок и овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче.

Затоплете соса на тих огън за около 5 минути, като не го оставяте да кипне. Свалете от огъня и веднага го объркайте със сварените макарони. Поднесете ястието топло, украсена с пресен босилек.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

отврат
отврат
02.10.2013 11:10
това е паста,а не макарони
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв