Чушки бюрек от 1960 г.

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Чушки бюрек от 1960 г.
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
21/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Чушки бюрек от едно време, когато са били най-вкусни"

Необходими Продукти

  • печени чушки - 12 бр.
  • сирене - 2 ч.ч. натрошено
  • яйца - 4 бр. за плънката + 2 бр. за панировка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват много добре от семето, като може да се измият с вода.

Сиренето се натрошава на ситно. Прибавят се яйцата, добре разбити с вилица.

Разбърква се добре до получаване на хомогенна смес и се прибавя магданозът накрая.

Всяка чушка се пълни със сместа и се овалва в предварително приготвената панировка.

Чушките бюрек пържат веднага на умерен огън, за да не изгорят отвън, а вътре да останат сурови.

Панировката:

Брашното се разбърква много добре с предварително разбитите яйца до получаване на гладка смес, с която се пържат чушките бюрек от 1960 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: