Царски солен кейк

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Царски солен кейк
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 5
21/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
"Царски солен кейк... толкова е вкусен"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 200 г
  • салам - 200 г по избор
  • кисело мляко - 200 г
  • брашно - 150 г + 7 с.л.
  • олио - 100 мл
  • печени чушки - 2 бр. червени
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • магданоз
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол.

Добавете нарязани щипка магданоз, щипка чубрица и щипка черен пипер.

Разбийте с вилица яйцата, към тях излейте на струйка олиото.

Прибавете натрошеното сирене, нарязания на кубчета салам, киселото мляко, нарязаните на парченца печени чушки.

Съберете двете смеси и разбъркайте добре.

Застелете продълговата форма за кейк с парче хартия за печене.

Изсипете сместа за соления кекс и подравнете.

Изпечете кейка на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар.

Пробвайте за готовност с дървено шишче!

Извадете царския солен кейк на решетка и охладете.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: