Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печен грейпфрут с канела

Печен грейпфрут с канела

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Печен грейпфрут с канела
Снимка: Аника Войт
1 / 2
22/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
"Забравете за печените ябълки, вече сме на вълна печен грейпфрут с канела"

Необходими Продукти

  • краве масло - 2 с.л.
  • захар - 50 г
  • канела - 10 г
  • грейпфрут - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете захарта и канелата. Добавете към тях разтопеното масло.

Разрежете грейпфрута на две половини през ширината.

Обърнете всяка от тях със сърцевината нагоре и с нож леко разделете парченцата едно от друго, без да ги вадите или отделяте от кората.

С помощта на малка лъжичка изсипете внимателно от омаслена захар в получените пространства между парченцата.

Оставете и част, която да намажете и сърцевината на плода.

Печете с предварително загрят фурна на 180 градуса. Печеният грейпфрут с канела е готов за десетина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: