Осолен свински джолан

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
229
2k
313
737
3
22/01/2020
"Няма нужда да мислите какво мезе ще сложите на масата всеки път, щом ви дойдат гости - погрижили сме се да ви осигурим рецептата за перфектния осолен свински джолан "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 887
  • Преглеждания за месеца578
  • Преглеждания за седмицата253
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свински джолан - 1 с кожата /1.5 - 2 кг/
  • морска сол - 2 ч.ч.
  • растително масло - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • чимен - ½ ч.л. на прах
  • дафинов лист - 2
  • розмарин - клонче
* мерки и количества
Мезета

Начин на приготвяне

С остър нож направете по джолана десетина разреза.

Поставете в не много широк съд, затрупайте със сол и долейте вода да покрие. Така джоланът престоява 24 часа.

Направете смес от растително масло, червен, черен пипер и чемен. С нея хубаво натрийте месото.

След това добре го увийте в алуминиево фолио, поставете в подходящ съд с 1 ч.ч. вода, дафинов лист и розмарин. Отива във фурната за 2 часа на 150°C под капак.

Провесете осоления свински джолан на хладно и проветриво място за 1 седмица.

След това приберете мезето в хладилника или на хладно в торба.

Не подценявайте това джоланче. С кожа и особено вкусно.

Професионален нож за месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за месо
18.90 лв.
Виж ››

Професионален нож за месо, с който ще приготвяте любимите си месни гозби за нула време! Ножът има удобна дръжка и силно острие, благодарение на които ще се превърнете в истински майстор. Понякога успехът на ястието зависи именно от начина на рязане на месото, точно затова ви съветваме да се застраховате с този професионален нож за месо.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар