Хлебче Гуакамоле
Hlepčić gvakamoleGuacamole Bread

Хлебче Гуакамоле

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k31k15k15k11
Хлебче Гуакамоле
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
23/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
7
"Ерата на обикновените хлябове е заменена от тази на нетрадиционните, като това хлебче Гуакамоле"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • мая - 10 г
  • вода - 100 - 110 мл
  • авокадо - 1 бр. (120 г обелено и почистено)
  • зехтин - 1 с.л.
  • кориандър - 1 ч.л. сушени листа
  • див лук - 1 ч.л. сушени перца (може и пресен)
  • чесън - 1 щипка, на прах
  • сок от лайм - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • захар - 1 с.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обеленото и почистено авокадо сложете в блендер заедно със зехтина, сока от лайм, лука, кориандъра, солта и чесъна. Смелете на гладко пюре, което напомня гуакамоле.

Разтворете маята в леко затоплената вода със захарта. По желание оставете да шупне, но не е задължително.

Пресейте брашното в купа и направете кладенче в средата. В него сипете сместа с маята, а след това тази с авокадо.

Замесете гладко и еластично тесто, като си добавяте брашно, ако е рядко, или малко водичка, ако е твърдо. Ще ви е по- лесно, ако месите с миксер с приставки за тесто.

Оформете хлебчето и сложете в тавичка или форма с вместимост 1 л, предварително намазнена. Покрийте, така че да има пространство да си бухне.

Втасалия хляб печете на 180-190 градуса в предварително загрята фурна до златиста коричка- около 20 минути.

Очарованието на този хляб е, че средата му е някак сочна, влажна и много мека, което се дължи на авокадото. Това че вътрешността е леко влажна, в никакъв случай не значи, че има аспект на сурова. Цветът е леко зеленикав и интересен, а вкусът неустоим, когато поръсите със хубав зехтин.

У дома хлебче Гуакамоле изчезва още докато е леко топъл.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: