Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Перфектният омлет на фурна

Перфектният омлет на фурна

Перфектният омлет на фурна
Снимка: Цветомира Иванова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Има защо да е перфектният омлет на фурна"

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр.
  • салам - 10 бр. кръгли парчета Закуска
  • овче сирене - 150 г
  • моцарела - 125 г
  • чушки - 2 бр. /1 червена и 1 зелена/
  • праз - 1 стрък
  • люти чушки - 2 бр.
  • домати - 1 бр. розов
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвих тава - 32 см. Покрих я с хартия за печене и намазах със зехтин с помощта на силиконова четка.

В купа разбих яйцата и към тях добавих натрошено сирене. Обърках и сипах в тавата. Подредих парчетата салам Закуска.

Чушките почистих и нарязах на кръгчета (червената, зелената и лютите чушки).

Задуших ги за кратко със зехтин в тиган на котлона. Разпределих ги върху салама.

Праз лука нарязах на шайби и също леко задуших със зехтин и го добавих при другите продукти.

С ръка леко притискаме всичко да потъне в яйчената смес.

Моцарелата нарязах на кръгчета и подредих отгоре.

Най-накрая сложих домата на резенчета.

Пекох на 180 градуса в предварително загрята фурна около 25 минути до получаване на златист загар.

Готовия омлет отлепяме от хартията за печене.

Сервираме топъл, нарязан на триъгълни парчета с пържени картофи или кой с каквато гарнитура желае.

Може и без гарнитура и така е супер вкусен, все пак е перфектният омлет на фурна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Перфектен! ❤️
14.04.2023 16:52