Начин на приготвяне
Първо си приготвих тава - 32 см. Покрих я с хартия за печене и намазах със зехтин с помощта на силиконова четка.
В купа разбих яйцата и към тях добавих натрошено сирене. Обърках и сипах в тавата. Подредих парчетата салам Закуска.
Чушките почистих и нарязах на кръгчета (червената, зелената и лютите чушки).
Задуших ги за кратко със зехтин в тиган на котлона. Разпределих ги върху салама.
Праз лука нарязах на шайби и също леко задуших със зехтин и го добавих при другите продукти.
С ръка леко притискаме всичко да потъне в яйчената смес.
Моцарелата нарязах на кръгчета и подредих отгоре.
Най-накрая сложих домата на резенчета.
Пекох на 180 градуса в предварително загрята фурна около 25 минути до получаване на златист загар.
Готовия омлет отлепяме от хартията за печене.
Сервираме топъл, нарязан на триъгълни парчета с пържени картофи или кой с каквато гарнитура желае.
Може и без гарнитура и така е супер вкусен, все пак е перфектният омлет на фурна!
Коментари