gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Чеснова Супа»Мадридска чеснова супа

Мадридска чеснова супа

Мадридска чеснова супа
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
25/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
28 мин.
Порции
4
"Класически испански специалитет, който бихме хапвали не само заради факта, че предпазва от грип - чесновата супичка се приготвя за минути и е страшно вкусна"

Необходими Продукти

  • олио - 30 мл
  • чесън - 7 скилидки
  • хляб - 150 г сух
  • вода - 1 л
  • сол
  • яйца - 3 бр.
  • червен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сух хляб запечете леко във фурната. Извадете и оставете да изстине.

Нарежете го на средни парчета (не трябва да е на дребно, за да не се разкашка).

В тенджера загрейте олиото.

Обелете чесъна и го разрежете на по две части. Сложете го в тенджерата.

Запържете за кратко и добавете хляба, червения пипер, водата и солта. Варете 10 минути.

В купа разбийте яйцата. Добавете ги в чесновата супа и разбъркайте.

Варете още 2 минути и изключете.

Сервирайте мадридската чеснова супа топла!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: