gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Пърленки с плънка

Пърленки с плънка

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5382k3
Пърленки с плънка
Снимка: Иивинка
1 / 3
25/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
13
"Пърленка с плънка - това направо си е закуска"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г + за премесване
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щ.
  • олио - 2 с.л.
  • суха мая - 5 г
  • захар - 1 ч.л. за маята
  • За плънката
  • бекон - 300 г
  • кашкавал - 300 г
  • извара - 1 кутийка за намазване
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе маята с 1 ч.л. захар, 1 с.л. bрашно и хладка водичка. Разбъркайте и оставете за 5 мин.

В купа пресейте брашното, направяте дупка и сложете щипка сол, олиото и топлото мляко. Изсипете маята и замесете тестото. Оставете тестото да почине за 40 мин.

През това време си нарежете бекона на дълги и тънки парчета. Кашкавал настържете на едро ренде.

Тестото трябва да е готово, премесете веднъж.

Разпределете на равни топки. През това време сложете грил тиган на котлона да загрява.

Вземете една топка тесто за пърленки и разточете на кора. По средата намазвайте пърленката с обесмаслената извара, върху нея редите на дълго парчета бекон по цялата дължина и наръсете с кашкавал. Запечатайте от двете страни.

Намажете тигана с масло и поставете пърленката. Захлупете с капак. Преди да я обърнете пак, намажете с масло. И пак захлупете с капака. Печете до хубаво изпичане. Така пригответе всички пърленки с плънка. Готовите пърленки с плънка покрийте с кърпа. Поднасят се топли.

Това са любимите пърленки с плънка на децата ми!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: