Солен кекс Просеник

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
4914k3k2k5
Солен кекс Просеник
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
25/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции6
"Кекс, ама какъв - кекс Просеник - не сте опитвали такъв"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцето и олиото.

Пресейте бялото брашно с бакпулвера.

Прибавете ги към яйцето, заедно с царевичното брашно.

Смесете киселото мляко със содата и разбъркайте. Добавете и тях към сместа.

Получава се доста гъсто тесто.

Накрая натрошете сиренето. Ако сиренето е по-солено, не добавяйте сол. Разбъркайте.

На дъното на тава 22-24 см сложете 3-4 с.л. олио.

Върху него прехвърлете тестото за солен кекс.

Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути, до суха клечка.

Много лесен солен кекс Просеник, еднакво вкусен както топъл, така и охладен, подходящ за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: