Солен спаначен кейк

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4k4
Солен спаначен кейк
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
29/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Вкусен спаначен кейк, заради който заобичахме спанака още повече"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте за кратко 3-4 с.л. зехтин, добавете бланширания спанак, щипка сол и щипка черен пипер.

Захлупете съда и задушете, докато се изпари водата от спанака или за около 10 мин. Отдръпнете съда от котлона, охладете.

В купа счупете яйцата, разбийте ги леко с вилица, излейте на струйка слънчогледовото олио и прясното мляко.

Пресейте брашното с бакпулвера. Добавете го на порции към течната смес.

Прибавете натрошеното сирене и охладения спанак, овкусете с щипка настъргана лимонова кора и щипка ситно нарязан пресен джоджен.

Хомогенизирайте добре продуктите. Застелете с парче хартия за печене продълговата форма за кейк.

Изсипете сместа за соления кекс.

Изпечете соления спаначен кейк на 180°C в предварително загрята фурна за около 40 мин.

Изпеченият спаначен кекс охладете на решетка и да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: